140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Голяма сюрия вдигна адреналина в ЛРД-Длъжка поляна

длъжка поляна лов

Много зрелищен излет с куп емоции са направили ловците от с. Длъжка поляна, която е част от състава на ЛРС-Антоново. В съботния ден не са имали слука, даже и следи от дивеч не са видели, но решили да направят поправителен в неделя и станало каквото станало.

Групата заела пусии в м. „Чатмата“, а един от гоначите Цветан Стефанов навлязъл в обрасло с гъсталаци сечище. Кучетата първо вдигнали голям глиган, който дори леко ранил едно от тях.

В суматохата така и не се открила удобна позиция за стрелба. Цветан все пак стрелял, но изглежда само леко го ранил. Скоро след това се вдигнала голяма сюрия диви свине. Според мнението на гонача са били поне 20-30.

Пръснали се в различни посоки и налетели на пусиите. Пред един излезли 5-6 животни, пред друг 3-4, пред трети – единични. Но по-малки прасета, големият глиган, по който първо стрелял Цветан, така и не се показал никъде, очевидно избегнал очакващите го ловци.

В крайна сметка, след цялата пукотевица са отстреляни 4 диви свине. С две точни попадения се изявил Ивайло Славчев, с по едно се отчели Ивайло Тодоров и Славчо Иванов.

длъжка поляна лов

Макар да не е имало трофейни животни, тази слука е напълно задоволителна. Единодушно е мнението на всички, че проведеният лов в м. „Чатмата“ е бил най-атрактивен и с най-добър резултат досега от началото на сезона.

Уточняваме, че в дружината имат общо 8 точни попадения от началото на сезона, но все са били с по едно животно при излетите досега. При последния успешен лов са отстреляли 100-килограмов глиган, дело на Леонтин Леонидов. Тогава кучетата са го вдигнали и след кратно преследване избил на пусията на очакващия го ловец.

В с. Длъжка поляна са сред челниците по отстрел на диви свине в сдружението, но не смятат да спират дотук. Напротив, най-силните дни предстоят.

Най-важното е, че има дивеч в Тузлушкия край, а това ги кара да са оптимисти.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ