140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Нови медали и красиви трофеи красят витрините на ловците от  кърджалийското сдружение

кърджалийското трофеи

И през този сезон се потвърждава, че в Източните Родопи има добра популация от трофейни диви свине. От началото на октомври до началото на декември на територията на петнадесетте дружини към Ловно-рибарското сдружение в Кърджали, които ловуват на територията на кърджалийското Държавно ловно стопанство „Женда“, са добити 16 трофея от дива свиня. Комисията към стопанството е оценила седем от тях със златни медали, три със сребърни и шест с бронзови.

Най-висока обща оценка – 125. 5 точки е получил трофей на  дружина Черноочене. Тя притежава и един сребърен медал.

Дружина Кърджали 2 до момента има два златни и един бронзов медал.

Ловци от дружина Гледка са прибавили във витрините си един златен, един сребърен и два бронзови медали. Дружините Кърджали 1, Ненково и Паничково са се сдобили с по един златен медал. Дружина Костино до момента се радва на един сребърен и един бронзов медал, а в Стремци и Комунига на по един бронзов.

Освен кърджалийското сдружение добри резултати отчита и Държавно ловно стопанство „Женда“. На ловните площи, стопанисвани от него, са отстреляни пет глигана, на които трофеите са оценени със златни медали.

От началото на сезона за групов лов на дива свиня до 3 декември петнадесетте дружини, които ловуват на територията на Държавно ловно стопанство „Женда“ са отстреляли 330 животни. В това число не влиза слуката на шестнадесетата дружина към сдружението – Боровица, която ловува на територията на Държавно горско стопанство Ардино.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ