140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС–Горна Оряховица – Добре е, когато има и трофеен глиган

горна оряховица лов

Последиците от появата на АЧС явно все още не са преодолени окончателно и тази е главната причина сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сидер войвода” в Горна Оряховица да няма възможност да изпълни плана си за отстрела на диви свине през сезон 2023–2024 година. Радостното обаче е, че резултатите в свинския лов са по-добри в сравнение с предходния ловен период. Така че надеждата е, да не е много далеч времето, когато ще се достигнат някогашните бройки.
Сдружението си има и своите първенци в отстрела на диви свине. Традиционно добре се представиха дружините в с. Джулюница, 26-та в Горна Оряховица, в с. Горски Долен Тръмбеш, гр. Долна Оряховица, гр. Лясково.

горна оряховица лов

А Боян Ганадолски, един от най-добрите стрелци в дружината в с. Стрелец, се зарадва на добра слука в края на миналата година. По време на ловния излет той отстреля появилия се пред него трофеен глиган с тегло повече от 200 кг и хубави глиги.
Не могат да се оплачат горнооряховските ловци от птичия лов, в който също постигнаха добри резултати. Отчетът показва, че са отстреляни 2983 пъдпъдъка и 435 гривяка. Гургулиците обаче са по-малко.

горна оряховица лов

А след приключването на ловните излети за диви свине любителите на пернатия дивеч се ориентираха към фазаните и патиците. И от тях се очакват повече отстреляни екземпляри от предишния ловен сезон.
Надеждата е да се увеличават и членовете на ЛРС-Горна Оряновица, след като и тази година се организира курс за подготовка на млади ловци. Отделно опитните горнооряховски ловци ще могат да участват в курса за подборен отстрел.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ