140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС– Златарица – Сериозни успехи в груповия лов в края на 2023 г.

златарица лов

Добро изпълнение на плана за отстрел на дива свиня през отминаващия вече ловен сезон очакват ловците от сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1910” в Златарица.

Надежда за това им дава и слуката в края на миналата година и в началото на 2024. През последните ловни дни на декември бяха отчетени 17 отстреляни животни. Най-добре тогава се представи дружината в Златарица, която за два дни повали шест диви свине.

Едно от тях уцели председателят на сдружението Иван Иванов. Както каза специалистът по лова Пламен Маринов – почти всяка от 11-те златаришки ловни дружини е имала слука в края на 2023 г.

златарица лов


Добре се представят златаришките ловци и през януари. Първите два ловни излета им донесоха слука с 16 отстреляни диви свине, като дружините в Сливовица и Горско ново село отстреляха по четири.
Статистиката показва, че през предишния ловен сезон сдружението имаше най-добро изпълнение на плана си за отстрел на дива свиня във Великотърновска област и всяка дружина се отчете с повалени животни.

По всичко личи, че сега ловната организация ще достигне плануваните екземпляри, което отдавна не се е случвало заради появата на АЧС. Явно последиците от заразата на територията на Златаришка община успешно се преодоляват и този дивеч се увеличава.

А за да се стабилизира по-бързо неговата популация, дружините от ЛРС-Златарица са взели решение да не се стреля по майки и го изпълняват.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ