140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ваня Лазарова отстреля първото си диво прасе

вяня лов

Една симпатична жена не само краси Бойковската ловна дружина, но доказа че е и ловец с точен мерник. Тя е от седем години ловец, но чак в края на изминалия ловен сезон на пусията й се появи дива свиня. До тогава ядосано е гледала от голямо разстояние как свине се отправят към съседните от нейния постове.

Включително така бе и с глигана, който отстреля Атанас Сталев, чийто глиги бяха оценени за златен медал.

Тази ловджийка се казва Ваня Лазарова. Семейна е и мъжът й е секретар на дружината. Имат три деца. Най голямото е на 16 години. Казва се Адриан, но той въобще не се интересува от природа и дивеч и най-малко от лов, за разлика от 12-годишната си сестра Мария, която се грижи за гончето на семейството и проявява голям интерес към ловните излети.

вяня лов

Още от сега мечтае да стане ловец. Третото дете на тези ловци е на 2 години. Ваня ловува с туловка и често тренира с нея, за да е сигурна в изстрелите.

Помолих я да разкаже за тази своя си първа слука на дива свиня.

„Бях на пусия в местността „Локвите“. На около 30-40 м имах край себе си добра видимост. Започна излетът, обаче не се чуваха нито гоначите, нито кучетата, но аз бдях и имах готовност за бърза стрелба, въпреки че вече не се надявах, че ще посети поста ми дивеч. Спазих всичко, което се иска от един ловец, на пусия.

вяня лов

Отстрелях животното с първия изстрел. То беше над 60 килограма. Цялата тръпнех от вълнение и радост. И колегите се вълнуваха като мен. Поздравяваха ме, а някои от тях казваха: “Вече Ванчето може да заема и най- отговорни постове”.

Направих сефтето и се надявам на повече слуки през ловния сезон тази година.

Костадин Буюклиев

видео

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ