140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Годеч – В с. Шума пак са шампиони

шума лов

С общ актив от 10 диви свине завършиха сезона петте ловни дружини от Годечкото сдружение. Шампиони отново са ловците от с. Шума с 5 точни попадения. Там са обособени две ловни групи: Шума и Лопушня, като и двете са с актив. Другите диви свине са паднали в селата Гинци и Бракьовци, както и в двете градски дружини.

Заслужава си да се спомене името на младока Илиян Варадинов, който е само на 21 години, а е сред отличните стрелци в дружината от с. Шума.

шума лов
smart

По отношение на отминалия ловен сезон ръководителят на ЛРС-Годеч инж. Радослав Димитров споделя:

„Началото беше трудно, нямаше диви свине при нас и излетите бяха ялови. Едва към средата на ноември се появиха, та тогава се отчетоха нашите ловци с някакъв отстрел. По коледните и новогодишни празници, вече на снежен декор, също паднаха животни в отделни дружини. Ловът при наличие на снежна покривка е най-атрактивен и може да се каже, че финиширахме сезона с повече ентусиазъм. Има лек ръст в сравнение със седемте животни от миналия сезон, но пък сме доста далеч от изпълнението на заложения план от 83 диви свине“.

По отношение отстрела на хищници в Годечко има с какво да се похвалят. Имат слука на два вълка. Първо Борис Мартинов имал късмета да е на точното място в точното време по време на групов лов на Първа градска дружина и да отстреля вълк.

шума лов

По-късно и в с. Шума се похвалиха с друг такъв хищник.

В сдружението са отчетени 42 чакала през отминалия сезон. Там безспорен лидер е Първа градска дружина с 33 чакала.

През сезона са отстреляни и 29 сърни при подборен индивидуален лов, все от местни ловци.

Прави впечатление, че се увеличава популацията от див заек и ако тази тенденция продължи, нищо чудно в скоро време да се организира такъв лов.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ