140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС – Павликени – Не всички дружини имаха слука в груповия лов

павликени лов

30 диви свине отстреляха през вече отминалия ловен сезон членовете на сдружение „Ловно-рибарско дружество- Павликени”.

Планът е изпълнен на 28 %, което е по-добре от предишния отчет. Не всички дружини обаче могат да се похвалят със слука. Има и такива, които въобще не са излизали за диви свине и се ограничиха единствено с птичия лов.

Затова пък най-успешните – във Вишовград и Горна Липница, имаха късмета да отстрелят по 11 екземпляра. Няма обаче едри глигани, по над 200 кг, с каквито в ЛРС-Павликени се хвалеха преди години, преди появата на АЧС.
След приключването на свинския лов дружините се съсредоточиха върху фазаните и водоплаващите и очакват тазгодишната пролетна таксация да покаже, че дивите свине в техните ловни полета се увеличават по-сериозно. Така и по време на ловните излети ще се очаква да има повече точни изстрели.


А две павликенски дружини през ловния сезон излизаха на лов и за диви зайци – в Димча и Коевци. Ловците са доволни от отстрела и се надяват, че този лов ще продължи и през новия ловен сезон. Зависи обаче какво ще покаже пролетната таксация. А за да имат възможност през следващите години и други дружини да започнат да стрелят по такъв дивеч, ръководството на сдружението реши да се разселват млади животни, за да се увеличи популацията. В края на миналата година бяха пуснати десет в землището на с. Стамболово. Намеренията са по четири заека да бъдат разселени тази година във всяка дружина.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ