140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

След нулев сезон ЛРД-Враниловци се зарадва на успеха

враниловци лов

Повод да се чуем с председателя Людмил Богданов през седмицата бе снимката, която получихме на 3 декември 2023 година – със слука две диви свине. От разговора стана ясно, че майстор и на двете слуки е младият, едва от миналата година в редиците на дружинката, ловец Любомир Христов.

Той обира бурните овации на колегите си – повечето с опит и все майстори в лова, защото прави сефтето си още при първата си среща с диво прасе и на първа гонка има две слуки.

Талантът му в точния мерник е безспорен, като за него се знае това, че неговият вуйчо е в същата дружинка, ловец с авторитет.

„В  сравнение с миналия сезон, когато нямахме нито една слука, през този сме отличници – каза председателят, който видно има добро чувство за хумор, има и опит, и ръководен респект. – Докато през сезон 2023/2024 имаме девет. Благодарение на ловците и техните грижи за дивеча – за което много им благодаря. Пожелавам и занапред все така всеотдайно да полагат грижи за дивеча, който накрая ни се отплаща” – каза Людмил Богданов.

Нататък той обясни похвалата си за дружинката, с която започна нашия разговор. Основното в нея е това, че през сезона – за разлика от много други дружинки, които едва събираха ловци за едни карти, ловците от ЛРД-Враниловци винаги са се отнасяли с голям интерес към ловните излети – има или няма дива свиня на всеки ловен излет са излизали не по-малко от 15-16 души.

„Присъствието бе много добро както за лов, така и за традиционните сплотяващи инициативи, форми за намиране на грешки и изводи от тях. ЛРД-Враниловци е в много добро състояние, за което съм благодарен на колегите” – подчерта отново председателят.

Затова не пропусна да спомене всички онези, които неуморно излизат в ловните полета и зареждат с концентриран фураж и каменна сол хранилките за дребния, и за едрия дивеч. Това са Митко Гатев Гатев, Павел Митков Гатев, Радослав Кирилов, Йордан Тодоров, Петър Томов, Петьо Стефанов, Димитър Стоев, Стойчо Стоев – все инициативни, активни мъже, които винаги, когато зимата налегне природата, излизат и зареждат, за да подпомогнат дивеча с храна.

На Вечеринка 2024 ЛРС „Чардафон” бе приготвило награди за най-изявените хищничари, които от дружинка Враниловци са – Йордан Йорданов и Николай Немигенчев – и двамата достойни наследници на фаворита хищничар години наред на сдружението Димитър Рачев от същата дружинка.  

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ