НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Днес е денят на най-добрия приятел на човека – кучето

Днес, 26 август е Световният ден на кучето. За първи път този празник е честван преди десетина години в САЩ.

По случай Деня на кучето в много страни се организират различни инициативи за малки и големи, чиято цел е да насърчат хората да бъдат грижовни не само към собствените си кучета, но и към останалите, които срещат в парк или на път за работа.

Кучета са много умни и чувствителни животни, които имат нужда от всекидневни грижи и внимание. Те не се нуждаят единствено от храна, а от любов и ласки. Едва ли има някой, който да не е чувал, че кучето е най-добрият приятел на човека. Това е така по редица причини.

Кучето е неизменен спътник на човека още от дълбоката древност. Безценен помощник и дясна ръка на ловците, пазител на дома, верен и всеодаен приятел, водач на незрящи хора, спасител в планината и полицай.

Кучетата са интелигентни и възприемчиви същества, които бързо се привързват към стопанина си, и са готови да го следват навсякъде. Едно куче остава вярно на своя стопанин за цял живот.

Любовта и предаността на кучетата не знае граници и доказателство за това е случаят с легендарното куче Хачико от породата акита ину, което продължава да чака своя собственик на гара Шибуя в Япония в продължение на девет години след неговата смърт. В памет на Хачико е издигнат паметник, символизиращ любов и вярност.

Четириногият любимец е заслужил правото си на празник.

Ние ги обичаме!

Честит Световен ден на кучето!

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ