ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Среща с вълци едва не погуби туристи

Млади мъже оцеляха по чудо, след като близо денонощие бедстваха в Стара планина над Калофер. Те са преживели истински кошмар – срещнали са вълци, паднали са в пропаст и са зъзнали часове наред в река.

Няколко планински спасители са участвали в акцията по издирването им, съобщи Нова телевизия. Мъжете на 25 и на 26 години са потеглили от град Калофер към връх Ботев в неделя около обяд в мъгла, влага и вятър. Те са се движили по зимната пътека към върха.

“Тръгнали са към връх Ботев. По пътя, в посока заслон Маринка, до един изоставен трафопост се натъкват на вълци. Панически започват да бягат назад. Така те попадат в улей, който минава през много пресечена местност”, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

“Единият от тях успява някак да се задържи. Връща се по маркировката и се качва до връх Ботев. Другият полита надолу. За радост, той успява да падне до реката. Тръгва по нея и стига до хижа Рай. Обадил се е оттам и е казал къде точно се намира и нашите спасители са го открили”, каза още той.

“Другото момче, което е било на връх Ботев, след подаването на сигнала, на другия ден тръгва за хижа Рай. Минавайки оттам съобщава на хижаря за случилото се. Той информира мен. И тогава той е слязъл при колата си и е разбрал какво се е случило с приятеля му”, разказа Георги Князов от туристическо дружество “Калофер”.

dir.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ