ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Благотворителност по руски – Даряват сьомги на бедните

В руския Далечен изток тече благотворителна кампания под надслов „Рибен край“. В Камчатска област на страната са доставени първите 25 тона прясно замразена риба – основно сьомгови видове, които се раздават на най-нуждаещите се среди от населението. Целта е да бъдат подпомогнати пен­сионери, инвалиди и деца от социални домове. 14 тона риба са предназначени за населението по селата, а останалите 11 тона риба ще бъдат раздадени на градското население. Кампанията тече в Елизовски район на Камчатка, който е най- населен в областта.

В благотворителната акция са се включили активисти от со­циалните служби, има и доброволци от местното население. Губернаторът на Камчатска област Владимир Илюхин спо­дели пред медиите, че риба ще получат повече от 6 хиляди души.

Най-големите руски рибодобивни компании са се ангажи­рали да осигурят за кампанията общо 170 тона от деликатес­ните риби. Идеята на „Рибен край“ е жителите с минимални покупателни възможности от Камчатския край да имат шанса да вкусят от типичните обитатели на техните реки.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ