140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Британците луднаха по доставки на риба по домовете

британците

Потребителските възмож­ности в условията на светов­ната пандемия от коронавирус са свити и това определено се отрази и на рибарския бранш във Великобритания. Скорош­на инициатива в Югозападна Англия обаче доби неочаква­на популярност и набира все повече клиенти. Кампанията Fish To Your Door свързва местните търговци на риба с потребителите, като предос­тавя възможност за доставя­не на риба и рибни продукти по домовете.

Цялата дейност се орга­низира от Seafood Cornwall, като заявките се правят чрез Facebook, а желаещите да се възползват от услугата се множат с часове. Само за седмица повече от 400 клиен­ти са пожелали доставка на прясна риба директно в дома си и са останали доволни от бързата услуга. В условията на върлуващата пандемия заведенията на Острова за­твориха врати и това допъл­нително провокира интереса към обслужване по домовете.

Сезонът на сьомгата в Аляска пред провал

Местният депутат Дерек То­мас също вижда перспективи в тази дейност:

„Радвам се, че подобна схема заработи бързо в се­гашната сложна обстановка в страната. Това е шанс и за риболовната общност да ре­ализира продукцията си и да изкара някакви печалби. Даже съм убеден, че услугата ще продължи да се ползва и след като пандемията отмине…“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ