ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Принц Хари се отказва от лова заради Мегън Маркъл?

принц хари лов

Според природозащитничката Джейн Гудол принц Хари ще се откаже от лова заради своята съпруга Мегън Маркъл. Гудол заяви това пред радио „Таймс“, където разказа за ловните умения на Хари и тези на неговия по-голям брат Уилям, като накрая добави:  „Мисля си, че Хари ще спре, защото Меган не харесва лова, така че очаквам това да е краят на хобито му“.

Хари и Уилям са противници  на търговията  с диви животни и са привърженици на кампанията  за защита на застрашените видове, но заради снимки с отстреляни животни те неведнъж са ставали обект на критика от таблоидите. През 2014-а година снимка на принц Хари с отстрелян бивол  предизвика много коментари, след като се появи в социалните мрежи. Тя е заснета в Южна Америка през далечната 2004-а година, в близост до Аржентина. Отново през 2014-а година кралското семейство беше остро критикувано, защото Хари и Уилям отидоха на лов за диви свине и елени, ден преди по-големият брат да отправи призив да се спре незаконният лов.

принц хари лов

Малко преди с неговата съпруга Мегън Маркъл да се преместят да живеят в Канада принц Хари продаде част от оръжията си. Любопитен факт е, че купувачът на двете пушки не е знаел чия собственост са и когато разбрал, останал учуден.

„Той ги купи, защото ги искаше, а не защото са били притежавани от принц Хари. Но когато разбра чии са, остана много изненадан!“ – разказа приятел на купувача пред британските медии.

Британците луднаха по доставки на риба по домовете

През миналата година се появиха и публикации, че Хари е избрал да „намали месото“ и да „увеличи плодовете“ в менюто си. Въпреки че двамата с Мегън не са обявявали официално, че са вегани, в различни интервюта двойката е споделяла такива нагласи. В интервю за Best Health Маркъл обяви: „ Опитвам се да се храня с растителна храна през седмицата, за да не се съобразявам какво ям през уикенда, но все пак всичко е в баланса.“

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ