140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

САЩ – Невръстно хлапе хвана 36 кг есетра

хлапе

Невероятна слука имало американско семейство по време на скорошен риболов на езеро в северната част на щата Те­неси. Родителите влезли с лодка в езерото, заедно с трите си деца – син и две дъщери.

Най-малкият рибар, 9-годишният Кой Прайс, се оказал и най-голям късметлия. На неговата въдица се закачила ес­етра и то не каква да е, а истински трофей с тегло цели 36 кг. Невръстното хлапе обаче показало завидни умения и се справило с огромното предизвикателство. Е, при качването на огромната есетра в лодката му помогнали, та тя била доста по-тежка от самия него. Впрочем, сестрите Фара и Кейтлин също показали риболовни умения и хванали по някоя риба, а Фара дори се справила с 26-килограмов сом.

Семейството направило подобаваща фотосесия и своевре­менно върнало всичките уловени риби във водата. Все пак впоследствие те пратили снимки на уловената есетра в местната Агенция за защита на дивата природа, където водят точна статистика на риболовните рекорди.

В САЩ всеки щат си има своя ранглиста на хванатите тро­фейни риби, която се следи много стриктно, а за риболовците е чест да попаднат в такава престижна класация.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ