ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Норвегия  – Мистериозна смърт на новоизлюпени сьомги

норвегия смърт сьомги

Една от най-мощните норвежки компании в рибовъдството Mowi съобщи за големи производствени загуби. В тяхна лю­пилня са загинали 1,5 милиона новоизлюпени сьомги.

От компанията са предприели незабавно разследване на инцидента, но засега не са обявени причините за мистери­озната смърт на рибките. Няма никакви данни за нарушения в производствения процес, който е напълно автоматизиран и ако е имало каквито и да е индикации, нелепите загуби би мог­ло да бъдат предотвратени. Все пак най-вероятната причина за масовата гибел на рибките е мощно изтравяне, но дали има реална човешка намеса или е въпрос на инцидент все пак никой все още не е отговорил.

Въпреки нелепите загуби, ръководните фактори от Mowi ус­покоиха, че случилото се няма да повлияе на производството на сьомга и ще се вземат всички мерки това да не засегне цялостната дейност на компанията.

Припомняме, че Норвегия е най-големият производител на сьомгови риби в света. Аквакултурното производство в скан­динавската страна е осъвременено и модернизирано и въпре­ки това инциденти се случват.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ