ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

САЩ – Раздават 3 млн. долара на риболовен турнир

сащ риболовен турнир

Тазгодишният риболовен турнир Big Rock Blue Marlin се проведе в началото на юни в околностите на гр. Мор­хед сити, Северна Каролина. Въпреки притесненията на организаторите от все още върлуващата пандемия от коронавирус, много екипажи се явиха на старта и не скри­ха амбиции да се включат в разпределението на огромния награден фонд, надхвърлящ 3 млн. долара.

Състезанието, насочено из­цяло към улов на син марлин, е протекло много оспорвано, като големи риби се оказали със сходни показатели и само точните измерения на кантара стъкмили окончателното кла­сиране. Отборът победител е уловил 224 кг син марлин. Уточняваме, че големите на­ гради в този турнир се разпределят само между първите три тима, хва­нали най-големи марлини.

Тазгодишното състезание доби популярност и по друга причина. В един от екипажи­те се включи звездата от НБА Майкъл Джордън. Даже са имали късмет да уловят мар­лин, но малко не им е дости­гнало да влязат в призовата тройка и са останали на пето място.

Подобни турнири в открития океан имат голяма популяр­ност в САЩ. Изявите на така наречените професионални състезатели се следят от цялата общественост, като видеокадри често пускат и по централните медии.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ