ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ясни са печелившите в играта за целогодишния абонамент за сп. „Лов и риболов“

Абонаментна кампания 2021

Играта за спечелване на безплатен целогодишен абонамент за сп. „Лов и риболов“ за 2021 г. приключи. В инициативата на Съюза на ловците и риболовците в България всеки желаещ да участва трябваше да сподели в коментар на Facebook страницата на НЛРС-СЛРБ своя ловна или риболовна снимка. Изображението, събрало най-голям брой харесвания, автоматично печели наградата от течението на съюзното издание за следващата календарна година.

 

Интересът към този жест, който НЛРС-СЛРБ и фирма „Сокол-БЛРС“ ЕООД отправиха, не липсваше – сред многото запечатани във фотографии мигове на отдаденост на любимото хоби с пушка или въдица в ръка само петима души можеха да се окажат победители. Две седмици след старта на надпреварата те са вече известни. Какво споделят печелившите участници за снимките, с които са решили да участват?

Яна Григорова от гр. Берковица неотдавна е ловец и по думите й е единствена в семейството си, подвластна на ловната страст. Обича много излетите за фазани, но мечтае да реализира и първата си дива свиня. Случвало й се е желанието й да вижда красивия и звучен полет на фазана да я отведе на далечни от дома и ловния й район разстояния из страната, в най-типичните за птицата местообитания, за да се наслади в пълнота на емоцията, която този лов предлага. На снимката като по образец за класическа ловна фотография Яна е запечатала отстреляния през февруари край с. Арчар, Видинско, мъжки фазан, който е една от паметните й слуки. Студентката от Лесотехническия университет в София вярва искрено, че я чакат още много успешни излети както при пернатия, така и при едрия дивеч и силни преживявания, които само ловът е в състояние да предостави.

Бойко Иванов от с. Чакаларово, област Кърджали, близо до гръцката граница, също е един от спечелилите безплатен целогодишен абонамент. Глиганът, с който младият ловец се е „отчел“ през новия ловен сезон, пада с втория изстрел. След вдигната от кучетата голяма сюрия от 20-25 диви свине Бойко забелязва глигана накрая на стадото и стреля. Почти е убеден, че дивечът му се е изплъзнал – животното не пада след първия му изстрел, а внезапно се изгубва сред билото срещу пусията му. След малко обаче дочува шум именно оттам – дивечът се оказва ранен – и второто изстреляно бренеке донася радост за младия стрелец. По думите му само от началото на този сезон в ловището на неговата дружинка вече са отстреляни 14 диви свине. Предишната година също е била богата на слука в този вид лов. Глиганът от снимката е над 170 кг и със сигурност ще остане дълго в ума на Бойко, който също е студент от Лесотехническия университет в София.

Абонирай се за сп. „Лов и риболов” и в. „Наслука”

За Христо Марков ловът на сръндаци е доста привлекателен. С взимането на бележка за индивидуален лов надеждата му за хубав трофей се сбъдва – 580 г тежат рогата на едрия мъжкар, които Христо добива край с. Катунец, община Угърчин, около Ловеч. Няколко седмици преди да се сдобие с документа за излета, ловецът е издебвал конкретното животно, докато установи вървищата и навиците му в откритите площи на землището, в което ловува. Именно там се случва и завидният отстрел.

Започна абонаментната кампания `2021 г. за сп. „Лов и риболов” и в. „Наслука”

Георги Танев решава да участва в играта с една стара снимка, която пази много скъп за него спомен. Скоро тя му донася и наградата в състезанието. Излет за пъдпъдъци край с. Камено, Бургаско. Сам мераклия с вярното си ловно куче – сетерката Рея, с която изпълва отстрелната норма от 15 пъдпъдъка. Фотографията е нагледното доказателство за безценните времена, когато земеделието не е било така интензивно химизирано и опасно и пъдпъдъци все още се срещали в достатъчно голямо количество. Любовта между ловеца и неговия четириног другар е основното послание на този кадър, запечатан преди 12 години в ловните полета на с. Камено. Дори сега, когато кучето вече не е живо, обичта извира и не спира да струи от незаменимия спомен.

Риболовът е страстта на Ангел Ангелов от гр. Бургас. Оръжията и ловът никога не са му били близки до сърцето, но редовните излети за риба го удовлетворяват истински. На снимката умелият рибар решава да пощади току-що уловен шаран. Освен него Ангел е хванал още няколко такива с тегло между 800 г и 1,200 г. На въпросния излет е бил със сина си и двамата са пробвали късмета си във водите на язовир край гр. Средец, Бургаско. След захранка с царевица шаранът се е закачил на кукичката на телескоп с дължина 7 метра и 0,14 мм основно влакно – „атрибутите“ на успешния риболов, които освен улов му донасят и безплатен абонамент за 2021 г. за сп. „Лов и риболов“.

5-ма читатели спечелиха безплатен абонамент за списание “Лов и риболов”

ЛИНК КЪМ ИГРАТА НИ ВЪВ FACEBOOK!

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ