ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Южна Франция – Вълци избягаха от парк след жестоки наводнения

вълци наводнения

Седем  черни канадски вълка избягаха в ди­вата природа по-рано този месец, след като жестоки наводнения унищожиха заграждението им в южен френски парк за диви животни. Това съобщиха от Френската служба за биологично разнообразие (OFB), предупреждавайки, че те може да умрат от глад, ако не бъдат намерени и върнати обратно към стария си режим, тъй като тези вълци са свикнали да получават храната си, без да ловуват в дивата природа. След едноседмич­но издирване единият от вълците бе хванат от службите, ангажирани със случая.

Паркът за диви животни „Алфа“ в национал­ния резерват „Меркантур“, северно от Ривиера­та в райота на град Ница, се намира в развали­ни, след като наводнения удариха Югоизточна Франция, убивайки най-малко четирима души.

Австралийци с опасно забавление за риболов на акули

Избягалите вълци няма да могат да оцелеят сами, тъй като са свикнали да бъдат хранени, каза регионалният директор на OFB Ерик Хан­сен пред агенция Франс Прес. „Приоритетът при откриването им е да ги заловим с помощта на упойващи стрели“, каза Хансен.

Черните канадски вълци са голям подвид сиви вълци с тегло около 80 кг. Регионът Мер­кантур е дом на сиви вълци, живеещи в дива­та природа и всяка среща с канадските вълци може да доведе до кръстосване, каза Хансен.

Тялото на един от трите полярни вълка, също настанени в парка, беше открито, след като и тяхното заграждение беше пометено от навод­ненията. За другите два се предполага, че са намерили смъртта си.

Третото заграждение с три централноев­ропейски сиви вълци е пощадено и ще стане временен дом на канадските вълци, след като бъдат намерени, каза той.

Националният парк „Меркантур“, създаден през 1979 г., може да се похвали със 78 вида бозайници и над 200 вида птици. В него живеят около 50 италиански вълка, защитен вид, мигри­рали там през 90-те години.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ