НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

САЩ – Щука маскинонг захапа ехолот, взе го за жертва

щука ехолот

Много любопитна история преживял американецът Джон Фор­дж по време на риболов на заледено езеро в окръг Дъглас на щата Колорадо. Той пробил няколко дупки и в една от тях пуснал ехолот, като го закрепил непосредствено под ледената покривка. Идеята му била да има представа какво се случва отдолу и да види има ли признаци на живот.

Мусоните влияят на риболова по източното африканско крайбрежие

Признаците се появили внезапно във вид на една огромна щуча паст, която взела машинката за някаква лесна жертва и мигом я погълнала. Джон се видял в чудо от зверския напън, но въжето, с което привързал ехолота, се оказало здраво и издър­жало на всички последващи изпитания. Своевременно на помощ се притекли и други двама рибари Бен и Карл Сарион и с общи усилия изтеглили звяра от дупката. Оказала се щука маскинонг с дължина цели 127 см.

После дълго се мъчили да извадят скъпия ехолот от гърлото на звяра и в крайна сметка успели, макар че видимо бил нара­нен от всички тези перипетии. Снимали се с щуката и после я върнали на свобода. А Джон надълго и нашироко разказвал сред приятелите си как хванал такова голямо чудовище дори без да ползва въдица. Случката е описана в местния вестник „Duluth News Tribune“.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ