ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Англия – Пандемията от Covid-19 даде тласък на любителския риболов

англия риболов

Любопитни данни изнесоха експерти от Агенцията по околна среда в Англия. За първото тримесечие на тази година се забе­лязва засилен интерес към издаването на лицензи за любителски риболов. Това категорично се дължи на върлуващата пандемия от Covid-19 и желанието на хората да намерят някакъв друг тип допир с природата, като същевременно са встрани от обществе­ни прояви.

Общо на територията на страната за първите три месеца са издадени 6 500 индивидуални лицензии, а това е с 5% повече от същия период на миналата година. В някои райони на страната интересът към любителския риболов се е увеличил с над 10% – Корноул, Девън, Йоркшир. Най-много разрешителни са издадени за улов на сьомгови риби по местните реки и това е очаквано, предвид популярността им на Острова.

„Засиленият интерес в страната към любителския риболов е много добра новина. От това печели и обществото, и индустрия­та. Радващо е, че има голям наплив от млади хора да се забавля­ват с въдица в ръка“, сподели наскоро Майк Ове, зам.-председа­тел на Асоциацията на търговията с риболовни стоки.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ