140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Шуменски ученици от „Зелените патрули“ на урок за прилепите

зелените патрули

Експертите от ДПП „Шуменско плато“ проведоха с четвъртокласници урок за прилепите. Малчуганите са от клуб „Зелени патрули“ към СУ „Панайот Волов“ в Шумен и са активни участници в множество уроци и екоинициативи. По време на заниманията децата от “Зелените патрули” научиха защо летящите бозайници са полезни, какъв е начинът им на живот, кои са естествените им врагове и заплахите за оцеляването им. „Зелените патрули“ бяха запознати с различните видове и начините за опазването им и какво да направим при среща с прилеп. Показан беше образователен филм, който илюстрира живота на крилатите бозайници и полезността им, тъй като голяма част от насекомите, с които се хранят, са вредители в селското стопанство, а в градовете помагат в борбата с комарите. Всяко дете си изработи свои прилепи в артработилница и се забавлява с екоигри на открито.

зелените патрули

Всяка година през октомври в България се провежда информационната кампания „Нощ на прилепите“, която има за цел да засили вниманието към опазването на този уникален вид.

Тази година се отбелязват 30 години от Споразумението за опазване на популациите на европейските видове прилепи (EUROBATS) и 25 години от отбелязването на Нощта на прилепите в Европа.

На територията на шуменското плато се срещат 14 вида прилепи, а в България – 33 вида прилепи от възможните 35 в Европа и всички те са насекомоядни.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ