140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

И жените си падат по улова на риба меч

риба меч

Този истински властелин, оби­таващ Световния океан, е много голямо предизви­кателство за ри­боловци, които си падат по екстрем­ните преживява­ния. Историята помни множество случаи на зрелищ­ни битки, даже има и докумен­тирани епизоди, които предизвик­ват възторг у ри­барската гилдия. Някои от тези бит­ки са завършили благополучно за риболовците, дру­ги са с щастлива развръзка за ри­бите.

Любопитно е да се отбележи, че и жени попадат в светлина­та на прожекторите при този екшън сред морската шир. Даже в Международната Асоциация по спортен риболов (IGFA) си имат отделна женска класация. Нека представим актуалната притежа­телка на световния рекорд.

риба меч

Това е американката Ники Синдън, която успяла да се справи с 361-килограмова риба меч във води­те на Нова Зеландия през 2017 г. Ники е ловила от рибарска яхта, като при изтеглянето на рибата са й помогнали хора от екипажа. Този рекорд не е бил подобряван цели 65 години.

Мъжките постижения са още по-впечатляващи и доста от тях са прехвърлили 400-килограмовата кота. Все пак световен рекор­дьор е риба меч с тегло 536 кг, уловена край Чили през далеч­ната 1953 г.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ