140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Извадиха праисторически носорог от замръзналата земя в Русия

носорог русия

Това е най-добре запазеният млад въл­нест носорог, откриван някога, заедно с повечето от вътрешните му органи, черва, тъкани и дори козината с цвят на лешник. Древните останки са запазени непокътна­ти в продължение на хиляди години във Вечната замръзналост. (Вечната замръз­налост или Трайно замръзналата земя е район в северните части на Европа, Азия, островите в Северния ледовит океан, Аляска и Канада.)

Създанието от ледниковата епоха беше открито заради размразяването в района на Якутия в крайния север на Русия през август 2020 г.

Мексико – Популацията от ягуари се възстановява

„Младият носорог е бил между три-чети­ригодишна възраст и е живял отделно от майка си, когато е починал, най-вероятно от удавяне – казва д-р Валери Плотников от Академията на науките на Република Саха (Якутия), който прави първото описание на находката. – Полът на животното все още не е известен. Чакаме радиовъглеродните анализи да определят кога е живял, като най-вероятният диапазон е преди 20 000 до 50 000 години.

Перфектно запазеният носорог е открит недалеч от друга скорошна значима на­ходка – Саша, единственото бебе вълнест носорог в света, открито през 2014 г. Саша, която има поразителна ягодоворуса кози­на, е датирана на 34 000 години.“

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ