140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Елени с коронавирус в Ню Йорк

елени ню йорк

Учени от университета на щата Пенсилвания публикуваха официалните резултати от прове­дени от тях изследвания за евентуално наличие на Covid-19 сред елени, обитаващи о-в Статън в град Ню Йорк. Тестовете са положителни за омикрон варианта при 7 от 68 индивида. Живот­ните са били тествани между 13 декември и 31 януари. Проучването е било финансирано от американското министерство на земеделието. Резултатите от него за пръв път потвърдиха на­личие на омикрон варианта сред животни. „До този момент Covid-19 бе откриван при елени няколко пъти в САЩ, един от които също в Ню Йорк, но всеки път причинител на заразата бе някой от другите варианти“ – заяви Суреш Кучи­пуди, професор по вирусология в Университета на щата Пенсилвания и ръководител на проуч­ването.

Тъй като въпросното проучване е с по-голям времеви обхват, при него е направено и друго интересно откритие – 15% от заловените общо 131 елена на о-в Статън са имали антитела сре­щу COVID-19.

Припомняме, че до момента COVID-19 е бил откриван при кучета, котки, тигри, лъвове, снеж­ни леопарди, видри, горили и норки.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ