НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Нови правила в издаването на лицензи за риболов в Калифорния

калифорния риболов

Дългогодишните опити на рибарската гилдия в американския щат Калифорния да се осъвремени издаването на лицензи за риболов най-после ще дадат резултат. Губернаторът на щата Гавин Нюсъм е подписал законопроект, който ще промени теку­щия лиценз, базиран на календарен принцип и важащ до края на съответната година. Занапред валидността ще бъде от датата на издаване за една година напред. Впрочем, на този принцип се издават и нашите риболовни билети.

Джим Ууд, от Асоциацията за опазване на околната среда в Калифорния, коментира: „Крайно време беше да изоставим оста­рялата система и да осъвременим издаването на лицензи за ри­болов. Това със сигурност ще се отрази положително, понеже от доста време се забелязва спад в продажбите на разрешителни“.

Новата система ще има и мобилно приложение, предоставя­що възможност за показване на лиценза по електронен път и за автоматично подновяване. Издаването на разрешително за ри­болов на територията на щата Калифорния е сред най-скъпите в САЩ, затова властите склониха да улеснят процедурата, за да спрат отлива при рибарите.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ