140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Син марлин намушка и уби индийски рибар

марлин уби рибар

Голяма трагедия се е разиграла по време на риболов в Бенгалския залив. Индийски рибар е прободен от острия нос на риба и е загинал. За случилото се съобщи първо Deccan Chronicle, а скоро новината се появи и в наши медии.

Петима рибари влезли с корабчето си и заложили мрежи от вечерта, а когато на сутринта отишли да видят какво има в тях, се оказало, че огромен син марлин се е заплел и е невъзможно да го изтеглят на борда. Един от рибарите, 40-годишният Моли Джохана, скочил във водата, за да съдейства на колегите си, но марлинът се извъртял и буквално го пронизал в стомаха. Клетникът загинал на място.

По-късно Субхадип Гош, мениджър на клона на Централния изследователски институт по морски риболов, анализира инци­дента и обяснява, че марлините са много агресивни и съще­временно плуват бързо. Той от 15 години ги изучава и знае за няколко случая на ранени рибари при битки със силните риби. За първи път обаче се стига до фатален край. Все пак индоти­хоокеанският марлин може да достигне до 5 метра на дължина, а теглото на такива риба надхвърля 600 кг.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ