140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Канадец хвана 272-килограмова бяла есетра

канадец бяла есетра

Невероятна слука споходила Ив Бисон по време на риболов в река Фрейзър, в канадската провин­ция Британска Ко­лумбия, съобщава Newsweek. Той имал късмета да закачи с въдица и да извади 272 кг бяла есетра, която според експер­ти е на достолепна възраст. Рибата зна­чително надвишава­ла раста на рибаря и достигала почти 3 метра.

След фотосесията и измерването есет­рата е освободена и продължава да си живее в реката. Ви­деокарди с огромната риба в прегръдката на ликуващия Бисон се появиха в интернет и събраха милиони почитатели от целия свят. А щастливецът не пропусна да отбележи, че е хванал рибата на живота си. Това е неоспорим факт.

канадец бяла есетра

Учените са идентифицирали 27 вида есетрови риби. Много от тях обаче са застрашени и са под закрила. Такава е съдбата и на бялата есетра.

Според канадски биолози, обитаващите река Фрейзър бели есетри могат да живеят до 100 години и да достигнат 6 метра на дължина. Много от тези риби са хващани и маркирани, за да се проследи поведението им и да се опази популацията. Уловеният трофей от бяла есетра е бил без каквато и да е маркировка, а това означава, че за първи път попада в човешки ръце. Впрочем, есетрата своевре­менно е маркирана и това ще й остане като спомен от запознан­ството с цивилизацията.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ