ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Отмениха забраната за износ на живи животни от Танзания

танзания живи животни

Танзания временно отмени забраната за износ на живи представители на дивия свят, която беше в сила 6 години, за да опази защитените животни и птици в страната, заявиха от танзанийската агенция за дивата природа.

Решението да вдигне за­браната първоначално за 6 месеца е с оглед на изразено­то желание на природозащит­ни организации да се уста­нови период за наблюдение, чиято основна цел ще бъде борбата с бракониерството, което е в период на намаля­ване.

„Правителството наблюда­ваше процеса на нелегален износ на диви животни от самото начало на забраната“ – заяви на 3 юни в официал­но становище танзанийската агенция за управление на дивата природа в началото на юни.

Танзания наложи забрана­та през 2016 г. по време на управлението на Джон Ма­гуфули. Правителството по това време въведе забраната заради „нередности“ в търго­вията, включително процеса на транспортиране на защи­тени животни в чужбина.

Световният фонд за дива­та природа предупреди, че забраната не трябва да про­валя резултатите от досегаш­ните мерки. През 2010 г. поне 116 животни и 16 птици, някои от тях защитени видове, са били незаконно изнесени от летището в Килиманджаро в северната част на страната.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ