ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Журналисти по следите на малките соколчета

журналисти соколчета

Представители на  национални и регионални медии посетиха местообитания на белошипата ветрушка в  района Сакар и крайграничен район на  Гърция – части от европейската мрежа „Натура 2000“.  Журналистите, отразявали най-много работата на екипа  на Сдружение „Зелени Балкани“, се запознаха отблизо с живота на малките соколчета, които са рядко срещани и поставени под защитата на закона.

Тези соколчета са обект на грижи, финансирани  по проект “Живот за белошипата ветрушка”  от програма LIFE на Европейския съюз.

В Модула за адаптация и освобождаване на белошипи ветрушки  в с. Левка , община Свиленград, гостите  наблюдаваха опръстеняване на млади птици, излюпени в Спасителния център  за диви животни в Стара Загора и в зоопарка в  София, както и първия етап от на освобождаването им сред природата  посредством адаптационна волиера.

Село Левка е мястото, където екипът на „Зелени Балкани“ за пръв път от десетилетия насам възстанови белошипата ветрушка като гнездящ вид в България.

Гостоприемно посрещнати, в южната ни съседка журналистите посетиха националния  парк „Делта на Марица“ и националния парк „Дадя“, разположен  в  периферията на гръцката част на  Родопите  и обитаван от редки птици.

Златка Михайлова

Снимка от „Зелени Балкани“

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ