НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Журналисти по следите на малките соколчета

журналисти соколчета

Представители на  национални и регионални медии посетиха местообитания на белошипата ветрушка в  района Сакар и крайграничен район на  Гърция – части от европейската мрежа „Натура 2000“.  Журналистите, отразявали най-много работата на екипа  на Сдружение „Зелени Балкани“, се запознаха отблизо с живота на малките соколчета, които са рядко срещани и поставени под защитата на закона.

Тези соколчета са обект на грижи, финансирани  по проект “Живот за белошипата ветрушка”  от програма LIFE на Европейския съюз.

В Модула за адаптация и освобождаване на белошипи ветрушки  в с. Левка , община Свиленград, гостите  наблюдаваха опръстеняване на млади птици, излюпени в Спасителния център  за диви животни в Стара Загора и в зоопарка в  София, както и първия етап от на освобождаването им сред природата  посредством адаптационна волиера.

Село Левка е мястото, където екипът на „Зелени Балкани“ за пръв път от десетилетия насам възстанови белошипата ветрушка като гнездящ вид в България.

Гостоприемно посрещнати, в южната ни съседка журналистите посетиха националния  парк „Делта на Марица“ и националния парк „Дадя“, разположен  в  периферията на гръцката част на  Родопите  и обитаван от редки птици.

Златка Михайлова

Снимка от „Зелени Балкани“

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ