ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Българин лови елитни сьомги по реките в Мичиган

риболов мичиган

Васил Василев (на 38 г.) отдавна е устроил живота си в САЩ. Работи като строителен консултант. От Димитровград е, но от 16 години живее там, има семейство, а момчето му, също Васил, вече прави първи стъпки по неговия път и е гото­во „да захапе куката“, както се казва.

Нашенецът е запален риболовец и както сам твърди, лови всичко по реките в неговия щат Ми­чиган – от слънчевки до всякакви сьомги. Е, да уточним, че тамошните слънчевки са си солидни хищници, които се коти­рат високо, а не като при нас. За сьомгите и техните силови възможности няма какво да говорим. Едва ли има рибар в Ща­тите, който да не се прехласва по тях.

Работи основно на спининг, като ползва всякакви изкуствени примамки, някои дори не са особено известни при нас. Ловил е и познатите ни щуки, пъстърви. Разбира се, и басове, които тепърва започват да завладяват нашите водоеми. Даже споделя, че и шарани като нашите е имал възможност да лови на затворен водоем.

риболов мичиган

Васил е много доволен, че има наследник, готов да тръгне по неговия път на отдаденост към риболова. Хлапето е само на 4 години, а вече е хванало първата си сьомга, наричана там стилхед. Е, с помощта на баща си, но за неговата крехка възраст това е нормално. Точно такава снимка ни предоста­виха баща и син с прекрасен улов на брега на реката.

Българинът беше любезен да разкаже за себе си и свои­те пристрастия в много специален момент.

Даже сподели, че си е уредил от­пуска за няколко дни, понеже точно сега по водоемите в Мичиган се ловели много яки сьомги. Пожелахме му наслука, а Васил обеща да се похвали с улова и допълнително да разкаже как са се развили нещата на реката.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ