НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

САЩ инвестира 106 млн. в рибни ресурси

сащ рибни ресурси

Министерството на търговията на САЩ и Националната агенция за океански и атмосферни изследвания (NOAA) обявиха финансиране на стойност повече от 106 млн. долара за 16 програми и проекти за възстановяване на сьомгата по Западното крайбрежие на САЩ и Аляска. Въпросното финансиране ще се извърши от Тихоокеанския фонд за възстановяване на крайбрежната сьомга (PCSRF).

Средствата, включително 34,4 млн. долара по Двупартийния закон за инфраструктурата и 7,5 млн. по Закона за намаляване на инфлацията, ще подпомагат възстановяването, опазването и развитието на популациите от тихоокеанска сьомга и дъговата пъстърва в щатите Аляска, Калифорния, Айдахо, Орегон и Вашингтон.

Това финансиране е част от знаковата програма на президента Джо Байдън „Инвестирайте в Америка“, която включва над 2 млрд. долара за инвестиции в опазването и развиването на рибните популации в цялата на територията на САЩ.

сащ рибни ресурси

От програмите и проектите, препоръчани за финансиране, ще се възползват четири вида в светлината на прожекторите: кохо сьомга от крайбрежието на Централна Калифорния, чинук сьомга от река Сакраменто, косатките и белуга китовете в залива Кук.

В допълнение програмите и проектите, препоръчани за финансиране, ще помогнат за възстановяването на 28 вида сьомга и дъгови пъстърви, изброени в Закона за застрашените видове (ESA) и други, които служат за поминъка на местните жители и са включени в договора за правата на риболов на автохтонните племена.

„Това финансиране, станало възможно отчасти благодарение на историческата програма на президента Байдън „Инвестирайте в Америка“ и предоставя важна възможност за подпомагане на възстановяването на сьомгата и пъстървата, както и инвестиране в общностите, които разчитат на тях – сподели министърът на търговията Джина Раймондо. – Усърдната работа, извършвана от NOAA и партньорите, ще помогне да се гарантира, че финансирането достига до региони и рибни популации, където това е най-необходимо.“

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ