НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Птичият грип може да се окаже тихата смърт за десетки милиони

грип

Вирусът, който поразява десетки видове животни, мутира и застрашава и хората. В началото на месеца учени от Китай и Индия, където официално живеят около 2.8 млрд. души приковаха вниманието на света за евентуално незабавно вдигане на потенциално най-висока степен за максимални превантивни мерки на глобално равнище. Към момента вирусът се разпространява на 4 континен­та и засягай 26 държави.

Вирусът, който сега заразява различни животни като норки, лисици, порове, тюлени и до­машни котки, поражда опасе­ния за възможно предаване на хората.

На 13 февруари Световна­та здравна организация (СЗО) потвърди официално първия смъртен случай от птичи грип в Китай. Световната здравна организация (СЗО) омаловажи риска от пренасяне на инфек­цията при наскоро регистриран случай на птичи грип в Китай. Въпреки това към момента раз­пространението на птичи грип сред хората се оценява като малко вероятно.

За съжаление обаче пневмо­ниите след прекарани на пръв поглед леки инфекции се уве­личават драстично в различ­ни части на света без видима връзка помежду си.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ