140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

България се представя като ловна дестинация на изложението “Jagd & Hund” в Дортмунд

Българският щанд тази година е разположен на площ от 72 кв. м, което е два пъти повече в сравнение с миналогодишното ни представяне. Подреден е от Югозападното държавно предприятие, което е основен организатор, заедно с другите 5 предприятия към Министерството на земеделието, храните и горите. Експозицията представя препарати на капитални трофеи от благороден елен, елен лопатар, дива свиня, муфлон, сръндак и други, отстреляни през последните години в държавните ловни стопанства в страната.

За първи път тази година е отправена покана към всички ловни посредници за участие, като те ще могат да използват националния щанд за договаряне с потенциални клиенти. Така предприятията очакват да разширят мащаба на своята ловна дейност.

На откриването на форума присъстваха зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, изпълнителният директор на ИАГ Мирослав Маринов и директорите на ЮЗДП Дамян Дамянов, на СИДП Веселин Нинов и на СЦДП Цветелин Миланов.

Най-много са германските гости, като щандът беше посетен и от полски, австрийски и унгарски ловци и туристически организации. Висок е интересът към комбинираните ловни пакети, предлагани на чуждестранните туристи от държавните предприятия.

www.bnr.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ