ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

КРАЛСКАТА ЛОВНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ИСПАНИЯ: “ЛОВЕН СЕЗОН ЩЕ ИМА”

ИСПАНИЯ

В писмо до FACE (Eвропейската федерация  за лов и опазване), испанската кралска ловна федерация потвърждава , че ловен сезон 2020-2021-ва ще има и той ще се проведе, след като пандемията от COVID-19 отмине. От съобщение на Министерството на здравеопаването, лова, транспорта и настаняването става ясно, че извънредното положение в страната ще бъде отменено най-късно през месец юни, като всички планирани ловни дейности ще се проведат по план. Те включват летния лов, както и ловния сезон от септември до октомври. Ловните организации, федерациите и администрацията в страната вече работят, за да може ловният сезон да е успешен. В писмото се посочва още, че трябва да се следват препоръките на Министерството на здравеопазването, за да могат всички дейности да се извършват безопасно.

Писмото от Кралската ловна федерация на Испания до FACE
Писмото от Кралската ловна федерация на Испания до FACE

 

Припомняме, че Испания е една от най-тежко засегнатите държави от коронавируса. Заразените в страната са  208 389, което я нарежда на 2-ро място по брой заразени, като само Съединените американски щати имат повече заболели. Починалите испанци са над 20 000, като още 7000 са в критично състояние. Извънредното положение в иберийската държава беше удължено до 9 май, като това е третото продължаване на мерките. Въпреки това, първото облекчение в страната е факт. От неделя децата до 14г. ще могат да излизат на разходка, след като в продължение на над месец това беше невъзможно. Това е и една от мерките, предизвикали най-бурно недоволство, като голяма част от хората излязоха на терасите си и тракаха с тенджери и тигани в знак на протест.

Педро Санчес- министър-председател на Испания
Педро Санчес
министър-председател на Испания

Въпреки лошата статистика и удължените мерки, в Испания вече се говори и за по-сериозно облекчаване на рестрикциите. Премиерът Педро Санчес обяви, че това ще се случва бавно и постепенно, като след 15 май ограниченията и правилата ще бъдат смекчени.  „Дами и господа, ще предприемаме действия напред или назад в зависимост от развитието на епидемията“, коментира още той.

В световен мащаб кризата с разпространението на COVID-19 засегна редица сектори, като в много държави въпросът “Ще има ли ловен сезон” предизвика сериозни дискусии.

 

Великобритания – И кучетата срещу коронавируса

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ