НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Руската ловна федерация: „НЕ!“ на отстрела на лъвове отгледани в плен

руската федерация

Руската федерация на ловците и риболовците се присъедини към официалната декларация, осъждаща отстрела на лъвове, отглеждани в плен, на някои от най-влиятелните ловни организации в световен  мащаб, която вече е подписана от CIC, Dallas Safari Club (DSC), Rowland Ward Ltd., Международната асоциация на професионалните ловци (IPHA), Африканските асоциации на операторите и професионалните ловци в Африка (OPHAA) и Африканската асоциация на професионалните ловци (APHA). Декларацията, първоначално публикувана съвместно от CIC и DSC през ноември 2020 г., беше приета положително в целия свят на опазване и устойчиво използване.

Онлайн семинар на CIC – Популацията на яребицата в Европа достигна критични нива

руската федерация

Стана ясно, че макар практиката често да се нарича погрешно „консервиран лов на лъвове“ или „лов на лъвове в плен“, не е представителна за отговорния, устойчив, справедлив лов.

Сега, с присъединяването на Руската федерация на ловците и риболовците към знаковия документ, посланието, което придобива декларацията на международно равнище, става изключително силен аргумент в опитите за прекратяване на едни от най-порочните практики в ловно отношение, на които ставаме свидетели в наши дни.

Председателят на Руската асоциация на ловците и риболовците Татяна Арамилева заяви следното относно отстрела на лъвове, отглеждани в плен, в писмо до централата на CIC:

„Каквато и терминология да се използва и независимо дали е законна или не, ловът на лъв, отглеждан в плен (клетка), не отговаря на определението за отговорен, устойчив, справедлив лов и вреди на репутацията на ловците.“

Димитър КОНСТАНТИНОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ