140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

18 хил. ловци се включиха в пространно изследване на нагласите за оловото в мунициите

оловото анкета

На 24 март Европейската агенция по химикалите (ECHA) започна обществена консултация относно своите предложения за забрана на оловото в мунициите в съответствие с регламента REACH. Всички заинтересовани страни бяха поканени да изпращат своите коментари по темата в рамките на следващите 6 месеца. Всички мнения ще бъдат разгледани от два от водещите комитета към ECHA – тези, отговорни за оценка на риска и за социално-икономическия анализ, които наскоро започнаха своята техническа работа по вече изготвените предложения.

Европейската ловна общност се обедини срещу забраната на оловото

Във връзка със забраната на оловото Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) работи в тясно сътрудничество със своята Работна група по мунициите, за да има 100-процентова сигурност, че членовете на организацията ще бъдат подготвени за бъдещите консултации. Също така FACE финализира работата по своето социално-икономическо изследване върху въздействието на забраната на оловото. То се базира на над 18 хил. получени отговора на предварително изготвен списък с въпроси в онлайн аккета, създадена съвместно със Съюза на ловците и риболовците в България, в която се включиха стотици български ловци. Нашите читатели трябва да знаят, че все още има активна анкета на НЛРС-СЛРБ по темата, която можете да намерите тук: https://forms.gle/rHAVwtCLERZqQx4dA .

FACE ще подпомогне организацията на още един онлайн семинар на Европейския форум за стрелкови спортове (ESSF), за да подпомогне постигането на още по-пространна консолидация на сектора.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ