НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Поздравления до Общото събрание на Съюза от президента на РБългария и министъра на МЗХГ

поздравления съюза

В поздравлението на президента на страната Румен Радев до делегатите на Общото събрание на Съюза се казва:

„Приемете моите най-искрени поздрави по случай провеждането на тазгодишното отчетно-изборно събрание на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“!

Повече от 120 години вашата организация полага грижи за дивечовата популация у нас и за опазване на българската природа. Обединени от любовта към своето хоби и спазвайки дълголетните традиции на родното ловно-рибарско движение, вие се утвърдихте като едно от най-многолюдните природозащитни обединения в страната.

Уверен съм, че очертавайки бъдещите приоритети на дружеството, ще продължите да спазвате отговорностите към природните богатства на Родината и ще съхраните принципите за развитие на риболовния и ловен спорт у нас, за да пребъде за поколенията.

 Използвам повода да отправя пожелание за здраве и увереност към всички членове, приятели и симпатизанти на НЛРС-СЛРБ. Не забравяйте да се грижите за своите другари и да предавате опита си на по-младите съмишленици.“

поздравления съюза

Гост на Общото събрание на НЛРС-СЛРБ бе министърът на МЗХГ проф. Христо Бозуков. Той поздрави делегатите на Общото събрание на Съюза със следните думи:

„Не е лека задачата на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ като най-голямата неправителствена природозащитна организация в страната. Затова бих искал да поздравя всички ангажирани с каузата за успешния мандат през последните четири години.

Убеден съм, че днес ще бъдат споделени много проблеми и формулирани конкретни идеи за по-ефективна работа. Предизвикателствата, свързани със стопанисването на дивеча в днешните условия, са много, затова вашите мнения, становища и идеи са изключително важни.

Смятам, че подкрепата и партньорството между НЛРС-СЛРБ и Министерството на земеделието, храните и горите води до целенасочена политика в сектора. Сигурен съм, че това ще продължи и занапред, защото България има нужда от актуализация на законовата рамка, съответстваща на изискванията на социално-икономическата ситуация и съвременните ловни практики.

Отговорността за опазването и развитието на дивечовите популации е наша. Дължим я на нашето природно наследство и трябва да я предадем на поколенията след нас.“

Страната ни има нужда от стабилен ловен отрасъл, за да разгърне потенциала си и да създаде по-добри условия за ловен туризъм. Това може да бъде постигнато единствено ако обединим усилията си и продължим да работим заедно в тази насока.

Пожелавам ви ползотворна и успешна работа!“

Провежда се Общото отчетно-изборно събрание на НЛРС-СЛРБ (ОБНОВЕНА)

Ръководството на Националното сдружение отчете дейността си през мандата

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ