НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Споразумение за сътрудничество между Световното ловно изложение в Будапеща и FACE

световното ловно изложение

На 6 юли Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) обяви своето партньорство със Световното ловно изложение „В едно с природата“, което ще се състои от 25 септември до 14 октомври в унгарската столица Будапеща. Партньорството, в контекста на Патронажната програма на FACE, ще осигури възможност двете организации ще се подпомагат взаимно за постигане на своите цели.

Президентът на FACE Торбьорн Ларшон приветства новото партньорство, като в изявление след уточняване на детайлите той заяви следното:

„С радост приветствам изложението „В едно с природата“ в Патронажната програма на FACE, която ще донесе ползи и на двете страни за поддържането на силни позиции на ловците в Европа. FACE с удоволствие ще популяризира събитието, което ще демонстрира съществената роля на лова и опазването на природата в Европа и целия свят.“

световното ловно изложение

“В едно с природата“ ще бъде най-голямото изложение с природна тематика през тази година. То ще се проведе в среда, предварително осигурена по най-добрия начин срещу COVID-19. Изложението прави препратка към първото национално ловно изложение в Унгария, провело се преди 150 години – през 1871 г., което представлява специализиран форум за ловци. За да се отбележи 100-годишнината от неговото провеждане, през 1971 г. в Будапеща се организира Световното ловно изложение, на което са присъствали приблизително 2 млн. души. Това събитие представя ролята на лова и многоликата връзка между хората и природата – спомен, все още жив в съзнанието на много съвременни ловци, любители на природата и хора, грижещи за опазването на дивия свят. Именно затова е разбираемо защо 50-годишният юбилей от провеждането му се отбелязва тази есен.

Основният организатор от страна на унгарското правителство д-р Золтан Ковач заяви следното: „Изложението ще бъде комплексна, наподобяваща музей „атракция“ с много послания за посетителите. Всяка от темите, които засягаме, носи в себе си много важно послание – такова, каквото ние, организаторите, вече изказахме по повод на самото изложение – независимо дали си ловец, любител на гората, риболовец, колоездач или просто човек – ти винаги ще бъдеш в едно с природата.“

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ