140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Проект на месец септември на FACE е училището по управление на дивечовите запаси в Португалия

face училището

За месец септември Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) отличи като проект на месеца Професионалната гимназия Алсуд, намираща се в португалската община Мертола, в най-южните части на страната. В резултат от това, че се намира в район, известен с богатите си ловни традиции, в училището се развива успешно голяма ловна, риболовна и природолюбителска школа, която предлага курсове по стопанисване на дивеча, както и курсове по глобална екология и биоразнообразие, горско стопанство, соколарство, обучение на кучета, „Еразъм +“ и много други.

Училището е основано от местната общност, за да се гарантира, че могат да бъдат обучени преподаватели, които впоследствие да задоволят разностранните нужди на различни поколения. Училището се стреми да предостави професионално образование и специализирана техническа подготовка за младежи и възрастни.

face училището

Професионалните курсове, които се предлагат, са основополагащи за образоването на подрастващите в сферата на околната среда и дават възможност за създаване на работни места на местно, регионално и национално равнище.

Ловът е област, в която Професионалната гимназия Алсуд инвестира от 2011 г. насам, работейки в тясно сътрудничество с Португалската ловна федерация.

Училището ще помогне на обучаващите се да се издигнат до нивото на големите съвременни предизвикателства, пред които е изправен ловът: намаляване на местните популации от дивеч, все по-малък брой ловци, комплексни правила и законодателство, враждебност от страна на градското общество и др.

Курсът „Младши охранител на дивеча“

Курсът „Младши охранител на дивеча“ е създаден с убедеността, че икономическата и социална устойчивост ще бъдат възможни само ако са подкрепени от силен екологичен фундамент. В този контекст въпросният образователен проект предоставя уникална и обещаваща възможност за следващото поколение.

face училището

Експериментален център

 „Експериментален център за управление на дивия свят, дивечовите запаси и биоразнообразието“ има за цел да структурира и въведе в практиката определен кръг от идеи и убеждения на постоянно работещ екип, търсещ решения, които да послужат по най-добрия начин на общността, в която работи екипът. Той има за цел да бъде част от по-голям пъзел, който се изгражда в Мертола около сферите на природата и биоразнообразието, които трябва да се хармонизират с устойчивия и рационален лов, селското стопанство и туризма, което от своя страна генерира просперитет за икономиката и хората. Освен това експерименталният център вече използва намиращата се наблизо горска местност, чрез която практиката влиза в образованието.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ