ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В Израел спряха ловния сезон заради птичи грип

израел птичи грип

Министърът на околната среда на Израел Тамаш Занберг издаде заповед, с която сложи край на ловния сезон в Израел. Причина за това e птичият грип в страната. Към момента в Европа протича най-голямата вълна от птичи грип в историята на Стария континент. „Законовата промяна се осъществява с цел предотвратяване на разпространението на вируса и запазване на здравето на ловците от опасна и заразна болест, която може да бъде фатална за здравето на хората. Високата смъртност на жерави и други птици, за които се установи, че са заразени с птичи грип, показва сериозно и необичайно разпространение на заразата в Израел и трябва да действаме незабавно, за да намалим контакта между диви птици и хора и да предотвратим по-нататъшното й разпространение. През този сезон забраната на лова е абсолютна необходима“ – заяви Зандберг.

От началото на разпространението на птичия грип в Израел вече са избити над половин млн. птици. В страната официалният брой на ловците е около 2000. През ловния сезон те отстрелват ежегодно над 100 хил. птици.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ