140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В Испания ловците протестираха заедно с фермери и животновъди

Ловци протестираха

150 хил. фермери, животновъди и ловци се събраха вчера в испанската столица Мадрид, за да протестират срещу провала на действията на ляво-центристкото правителство за овладяване на цените след началото на руската инвазия в Украйна.

Митингът се състоя ден след като хиляди демонстранти се събраха, призовани от крайно дясната партия „Вокс“, за да протестират срещу покачването на цените на храните, различните видове енергия и горивата.

Ловци протестираха
Президентът на FACE Торбьорн Ларсън също се включи в протеста

Протестиращите преминаха по централните булеварди на Мадрид. В шествието се включиха и трактористи, чиито клаксони допълваха звуковата картина от скандирания и шума от свирки, използвани от участниците в протеста.

FACE мобилизира европейските ловци за протест пред европейските институции

Лозунгите на използваните плакати гласяха „Цените продължават да растат“, „Ние сме животновъди на ръба на оцеляването“, и „S.O.S за света на село“.

Протестът, който по оценки на правителството, е събрал 150 хил. души, бе организиран от „Селския съюз“, който представлява 10 млн. души, по данни на ръководството на организацията.

Ловци протестираха

„Днес започва търсенето на решения. Правителството трябва да започне да работи“ – заяви Педро Барато, ръководител на асоциацията на земеделските работодатели „Асаха“.

Ловците разкритикуваха правителството на премиера социалист Педро Санчес за прокарване на законови регулации, които ограничават развъждането на ловни кучета.

„Днес животните са по-защитени от хората“, споделя Фернандо Саез, фермер от южния испански град Кордоба, който бе взел със себе си и своето ловно куче.

Ловци протестираха

Миналата година цените на различните видове енергия в Испания са се покачили със 72 %, едно от най-големите поскъпвания в рамките на ЕС. Цените обаче достигнаха още по-високи равнища след началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари. Това допълнително усложни ситуацията, като се отчетат негативните ефекти от пандемията с COVID-19.

На 14 март испански шофьори на камиони обявиха безсрочна стачка заради цените на горивата, която скоро прерасна в многобройни блокади на пътища и протести. Това доведе до проблеми с доставките на стоки в страната.

Последвайте ни във Facebook!

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ