НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловната асоциация (BASC) защитава правата на най-младите ловци при лова на хищници в Уелс

basc

През май Националната агенция по природни ресурси на Уелс (NRW) представи проект за общия ловен лиценз в графството, което е в състава на Великобритания.

На представителите на Британската асоциация за лов и опазване на дивата природа (BASC) още по време на самото представяне им направи впечатление, че според нововъведенията, на ловците под 18-годишна възраст въпросният лиценз няма да позволи участие в контрола на популациите на различни видове представители на дивата фауна, определяни като вредители.

След проведените консултации между двете организации, аргументите на BASC са били уважени и NRW е поела устен ангажимент въпросното ограничение да отпадне и да не важи за лицензите, които предстои да бъдат издадени на 1 юли.

Във Великобритания право на притежание на огнестрелно оръжие и различно по вид право на лов могат да се придобият според законовите регулации над 14 и над 16-годишна възраст.

Предлаганото ограничение би засегнало фермери, природозащитници и ловци, занимаващи се с контрола на хищни видове, които се нуждаят от употребата на лицензите в работата си или в подготовката на ловци.

Директорът на уелското подразеделение на BASC Стив Грифитс заяви следното: „Въпреки че имаме готовност промяната да влезе в сила, устното обещание на NRW въпросното дискриминационно и ненужно ограничение за възрастта да бъде премахното ни обнадеждажава. BASC продължава да работи за система на лицензиране, която е ефективна и работеща за нейните членовете, както и за всички, към които тя има отношение.“

basc

Притесненията на BASC относно предложението за нововъведения, отнасящи се до общия ловен лиценз, се основават и на факта, че NRW планира да премахне свраките, сойките и гаргите от списъка с вредители, които въпросният документ дава право да се отстрелват.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ