НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Китай опазва р. Хуанхъ с нов закон

опазване река хуанхъ

Като втория китайски законопроект за определена река след закона за опазването на река Яндзъ, Китай прие законопроект за басейна на р. Хуанхъ, който се отнася и за недостига на вода, екологичната обстановка и наводненията.

За да засили екологичната защита, законът приема, че Китай ще постави на първо място опазването на природата, което ще се комбинира с изкуствено възстановяване и ще засили цялостното и систематично управление на замърсяването, което ще включва и източниците на замърсяване на р. Хуанхъ.

Съгласно закона държавата ще осъществи икономическа и интензивна употреба на водата в басейна на р. Хуанхъ, за да осигури синергия на системите за контрол на наводненията между отделните речни басейни. Държавата ще координира строежа на въпросните съоръжения в основното корито и притоците на р. Хуанхъ, за да се гарантира успехът на цялостната система срещу наводненията.

Законът също така поставя акцент върху усилията да се ускори зелената  стратегия по отношение на развитието и да се оптимизират регионалните икономически структури и доставянето на производствени сили с условие за екологична защита. Така ще се ускори развитието на басейна на реката.

Новият закон ще осигури солидна подкрепа за налагането на екологична защита и висококачествено развитие на басейна на р. Хуанхъ в съответствие с новото законодателство.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ