ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Обвиняват френските власти, че не опазва делфините

френските власти делфини

„Френските власти са длъжни да направят повече, за да се прекрати случайният улов на делфини по атлантическото край­брежие. Сега няма как да твърдим, че са положени достатъчно усилия за справяне с проблема“, сподели в скорошно изявле­ние еврокомисарят по околната среда, океаните и риболова Виргиниюс Синкявичюс.

Според данни от обсерваторията Pelagis, само за няколко месеца от декември до април, са регистрирани 1380 изхвърле­ни по атлантическото крайбрежие делфина. Повечето от тях са станали жертва на случаен улов. Категорично най-много мърт­ви делфини са установени по крайбрежието на Франция.

Синкявичюс изрази надежда, че ще бъде намерено адекват­но решение на проблема. В противен случай ще се стигне до тежки глоби за страната. Впрочем, още от 2020 г. Европейската комисия е открила процедура против установените нарушения при промишления риболов във Франция. Препоръчва се даже да се забрани риболова в райони с голяма популация на дел­фини. Засега френските власти се въздържат от крайни мерки.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ