НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Коледният прием на FACE даде възможност за обсъждане на бъдещето на лова и стрелбата

face прием

Годишният коледен прием на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) и Асоциацията на европейските производители на спортни огнестрелни оръжия (ESFAM) се проведе на 5 декември. Присъстваха над 100 високопоставени личности, включително членове на Европейския парламент (ЕП) и представители на редица организации от бранша.

Събитието предостави възможност за ползотворна дискусия относно най-новите промени в нормативната уредба на ЕС, включително преразглеждането на Регламента за огнестрелните оръжия.

Мари Пиер Дешен, председател на ESFAM, изрази задоволството си от активността по време на дискусиите и заяви следното: „Този прием не само събра важни фигури от сектора, но също така осигури конструктивен диалог по юридически въпроси. Радваме се да видим такова активно участие и ценен обмен на мнения”.

В речта си президентът на FACE Торбьорн Ларсон изказа собствената си позиция относно значителните постижения в сектора, постигнати през последните четири години, и подчерта важността на този прием в контекста на предстоящата предизборна кампания за ЕП, която ще се състои догодина. Той заяви следното: „Подобен род събития са от решаващо значение за изграждане на основата на смислено сътрудничество и информиране на отговорните фактори относно важни искания, касаещи нашето бъдеще.“

Приемът показа по недвусмислен начин силната връзка между ловците, индустрията за спортни огнестрелни оръжия и политиците в ЕС. Той също така послужи като напомняне за споделения ангажимент относно отговорните и устойчиви практики в индустрията.

Участието и изказванията на евродепутати от максимално широк политически спектър подчертаха приобщаващия и всеобхватен подход на събитието към политическия диалог.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ