ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Димитър Димитров спечели Купата на ЛРС-Кърджали

Димитър Димитров от Кърджали спечели  състезание по риболов на плувка за Купата на ЛРС-Кърджали, което се проведе на 23 юни на залива „Енчец”, на яз. „Кърджали”. За четири часа победителят хвана близо осем килограма риба – рекорден резултат, незапомнен през последните двадесет години на турнири на яз. „Кърджали”.  Трофеят му беше връчен от председателя на сдружението Васил Дончев.

С улов от пет килограма и половина на второ място се класира Васил Василев, а на трето Абдулла Аптула-Апо, който закачи над два килограма риба.

При жените първо място зае Аделаида  Калоянова. При юношите най-добре се представи  единадесетокласникът от Професионалната гимназия по електроника и електротехника Петър Георгиев. Изненадващо при децата победител стана  шестгодишният Тахир Тахир от село Брош.

Пример на младите – какво значи рибарска страст и рибарско дълголетие, даде 77-годишният Йордан Момчев от Сливен, известен в рибарските среди като Дядо Мраз заради приликата му с него.

Наградата за уловена най-голяма риба – 590-грамова червеноперка, бе грабната от Васил Василев.

“Спечелих с постоянство, с много ходене по състезания и натрупан голям опит” – заяви Димитър Димитров.  Той е бивш републикански шампион по спортен риболов и национален състезател.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Кърджали” – Гр. Кърджали
Пощ. код: 6600
Телефон: 6-22-60
Мобилен: 0886 060 341

Реклама

ЛОГО - СЛРБ