ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Тервел – Ловен събор в добруджанската гора

На 29 юни под сенчестите дървета в горския разсадник край село Божан, се проведе традиционният семеен  ловен събор на ЛРС-Тервел. Откривайки събора, председателят на сдружението инж. Веселин Влаев, заяви, че той е от голямо значение за приятелството между хората, които са дошли да го уважат и да станат съпричастни на ловните идеи на фамилиите, така се изгражда ловното съдружие. В този момент се чу топовният салют на черешовото топче, което притежава председателят на ловната дружинка в село Безмер Петър Хорозов. Той бе щастлив, че този път съборът съвпадна с християнския празник Петровден и като именник почерпи.

Веселин Влаев подчерта, че ловците грижовно стопанисват дивите животни и правят всичко възможно да увеличават популациите на дивеча.

Празникът бе уважен от Илия Михайлов, член на УС на Националното ловно-рибарско сдружение и председател на ЛРС-Добрич, който поздрави домакините от името на председателя на УС на НЛРС-СЛРБ Васил Василев. Присъстваха още Колю Панайотов, председател на ЛРС-Варна, Ячко Младенов, член на УС на ЛРС-Стражица. Поздравление тервелци получиха и от Тодор Гичев, директор на РУГ-Варна, а Георги Ботев, директор на ДЛС-Тервел, пожела на ловците да продължават традициите в множенето на дивечовото богатство в този български край.

С доброто си представяне през изминалия ловен сезон в отстрела на отделните видови дивеч бяха отличени най-добрите в негласното съревнование, като грамотите раздаде председателят на сдружението Веселин Влаев. Това са дружинките в селата Полковник Савово, Безмер, Коларци, Перловци, Жегларци, Орляк – Зърнево, Честименско и град Тервел. Единствената дружинка, която бе лишена от всякакъв лов за миналата година, заради това, че попада в зоната на заболяването Африканска чума по свинете, бе от село Коларци, но пък тя получи и най-много отличия – три грамоти, защото ловците влагат всичко от себе си, за да задържат дивите животни в ловищата.

А томболата предложи най-голямата награда – въздушна пушка. С изключително голям интерес преминаха и традиционните състезания по ловна стрелба, в която показаха своето умението за точност жени и девойки.

Проведе се и кулинарна изложба, на която женското съсловие показа уменията си. По традиция Светла Петрова взе първото място за най-хубава добруджанска погача, която после разчупи и раздаде на ловците от тяхната ЛРД-Перловци, а Вайде Ремзи се представи с много оригинална баклава, с която подслади душата на ловците от ЛРД-Орляк-Зърнево.

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

“Ловно-рибарско дружество – Тервел” – гр. Тервел
Пощ. код: 9450
Мобилен: 0883 304 429

Реклама

ЛОГО - СЛРБ