ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Асеновград – Ще работим в посока, която не ни наврежда

На 1 август председателят на асеновградското сдружение и член на УС на НЛРС-СЛРБ д-р Георги Хаджиламбрев организира и проведе в клуба на сдружението изключително важна среща с членовете на Управителния съвет. Председателят представи присъстващите гости на този форум, посветен на откриването на ловния сезон и най-вече на изключителното бедствие африканска чума: Димитър Димитров, началник на служба КОС към асеновградската полиция, началника на пожарната служба в Асеновград г-н Бришимов, директора на ДГС-Асеновград инж. Слави Богутев.

Ловците станаха прави, за да се помолят заедно с отец Хаджиламбрев, също ловец, за здраве и да няма произшествия по време на лов.

Най-напред говори Димитър Димитров, началник на служба КОС към асеновградската полиция. Много отговорно той се изказа за дисциплината по време на ловните излети и кога и как трябва да се съхранява и ползва ловното оръжие, за да няма неприятности и тежки последствия. Той не спести примери за станали в други сдружения инциденти и че през този ловен сезон ще се правят щателни проверки и по домовете. Ловците внимателно изслушаха изискванията.

Началникът на пожарната служба в Асеновград г-н Бришимов даде ценни съвети за опазване на природата и как да действат ловците при пожар в ловното им поле или в поле на съседи.

Много компетентно бе изказването на директора на ДГС-Асеновград инж. Слави Богутев, който с голяма загриженост говори за африканската чума. Разказа какво се прави от техните служби в тази насока и какво предстои на 6 август, с което трябва да се запознаят всички ловци. Техни служители всеки понеделник докладват за обходите, които правят в горските масиви. Неговото изказване предизвиква дискусия с много от присъстващите. Обърнато бе голямо внимание на това как да постъпи ловецът на поста си, когато е отстрелял дива свиня, имаше въпрос за необходимостта от ями за загробване – къде и как да бъдат направени. Много въпроси възникнаха и при направата на капани, а и дали да се правят? За тях са необходими средства, които трябва да осигури и държавата, а и да се препоръчат скици за тях и къде да се изградят, за да има ефект. УС прие окончателно решение, че ловът с капани противоречи на ловната етика и е неприемливо.

Председателят д-р Хаджиламбрев обобщи изказванията с едно изречение: „Ще работим в посока, която не ни наврежда.“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол – Асеновград” – гр. Асеновград
Пощ. код: 4230
Телефон: 6-74-50
Мобилен: 0879 530 080, 0879 530 085

Реклама

ЛОГО - СЛРБ