ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Своята 120-годишнина отбеляза ЛРС-Елена

120 години от своето създаване отпразнува сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1899” в гр. Елена. Тържественото честване беше на Неювската поляна край града. Там дойдоха не само ловци със семействата си, но и жители на Елена, привлечени от интересната програма, подготвена от УС на сдружението. Гости на ловния събор бяха председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, кметът на Елена Дилян Млъзев, депутатът Валентин Ламбев, председателите на ЛРС в Горна Оряховица и Дряново Йордан Бобонков и Рачо Рачев, приятели на еленските ловци.
Председателят на ЛРС-Елена Тихомир Кузманов приветства присъстващите и разказа накратко историята на еленската ловна организация, създадена преди 120 години. Той не пропусна да се похвали, че дивечът в Еленския Балкан се увеличава, което се вижда от пролетните таксации. Сега тревогата е заради опасността от появата на АЧС, но сдружението спазва отправените указания, за да се предотврати заразата по дивите прасета.
Председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев поздрави еленските ловци със 120-годишнината на тяхната ловна организация. Той не пропусна да напомни, че всички дружини са изправени пред една голяма заплаха – АЧС, и призова към отговорност, за да се преодолее този проблем и да се съхрани дивечовото богатство на страната. Инж. Василев връчи на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1899” в Елена почетния плакет на Националната организация.
Валентин Ламбев, Дилян Млъзев, Рачо Рачев също поздравиха ловците. А Тихомир Кузманов награди с плакети и грамоти заслужили ловци, отличили се не само в лова, но и в мероприятията на сдружението и дружините, в които членуват.
За веселото настроение се погрижиха Володя Стоянов, оркестър „Оникс” от Горна Оряховица, читалищни състави от община Елена, прабългарската школа за оцеляване „Багатур” от Стара Загора.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол – 1899 гр. Елена” – гр. Елена
Пощ. код: 5070
Телефон: 61-97
Мобилен: 0887 218 631

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ