ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловци вдигнаха християнски кръст край село Сусам

Край  хасковското село Сусам  бе осветен нов християнски кръст. Той е  издигнат по инициатива на  50-членната местна ловна дружинка с председател Кольо Генчев и със съдействието на ловното сдружение в Хасково.

Символът на християнството е поставен край  стар каменен кръст, където  в миналото години наред е ставал съборът на селото. През 2014 г. ловците решават да вдигнат параклис, в който да вградят  оцелелия старинен кръст.  След окончателното му завършване новият храм  ще бъде посветен на Св.Георги, както  се нарича и околната местност.

Димитровградска фирма е изработила металния кръст, висок 9 метра. В  изкопните работи, полагане на фундамента, транспортиране на материалите,  монтирането са участвали всички членове на дружинката.  Спонсори подкрепиха благородното начинание на сусамските ловци.

 Отец Серафим от хасковската църква „Св.Димитър“ отслужи водосвет и благослови  лловците за партиотичното им  дело. Той  освети и традиционния курбан, раздаден в сенчестия двор на селската църква „Св.Атанасий“.

На освещаването  присъстваха и специалистът по лова на хасковското ловно сдружение Станимира Гърова  и ловният надзирател Ангел Пенев.

Златка Михайлова

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

“Ловно-рибарско дружество Хасково” – гр. Хасково
Пощ. код: 6300
Телефон: 62-20-11
Мобилен: 0878 669 471

Реклама

ЛОГО - СЛРБ